Hétfő, 2021 Máj 17, 19:33:52
Üdvözöllek Vendég | RSS

Belépés

Úrkúti időjárás

Naptár

«  Május 2021  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Mini-chat

Forditó

Keresés

Statisztika

T5622 Motorola

8 csatorna, 0,5 W ERP (effektív kisugárzott) teljesítmény.


LCD-s, folyadékkristályos kijelző panel.

Elemkímélő takaréküzem vételkor. 

Ha a vevő nem vesz jelet  (üres a csatorna, nem forgalmaznak, beszélgetnek állomások), akkor kb. 8 másodperc után készenléti állapotba kerül a rádió, és ilyenkor az áramfelvétele töredéke lesz a normál vételi értéknek. Ezt úgy érik el, hogy készenléti állapotban egy áramkör csak rövid időtartamokra kapcsolja be a PMR vevőjét, és ha ilyenkor nem talál jelet a csatornában, akkor tovább folytatódik ez ki-be kapcsolgatás. Ha adást talál a csatornában, akkor azonnal visszaváltja a rádiót a normális adás-vételi alapállapotába.

Elemkímélő adásidő-jelzés, egy elektronika 1 perc folyamatos  adás után figyelmeztető hangot ad.

Állandó automatikus zajzár,ami az ún. monitor nyomógombbal kikapcsolható. Erre akkor lehet szükség, ha nagyon gyenge jeleket (adásokat) kellene vennünk. A bekapcsolt zajzár ezt nem teszi lehetővé. A PMR-ek ún. FM-üzemben adnak, vesznek, aminek egyik jellegzetessége az adás nélküli állapotban fellépő erős vételi zaj. A zajzár ettől kíméli meg a rádiózókat, mert elcsendesíti a készüléket.

CTCSS üzemmód

VOX- üzemmód, a hangra történő automatikus adásindítás  érzékenysége 3 fokozatban állítható.

Mikrofon-erősítés: 3 fokozatban állítható. Figyelem! A rádiókra jellemző az ún. Motorola moduláció!

Scan (kereső) üzemmód

Hívóhang (10 féle, beállítható)

Vibra hívásjelzés, mint a mobiltelefonoknál, a rádió híváskor nem hanggal, hanem rezgéssel jelez.

Telepindikátor.Jó dolog, hogy az LCD-n (a kijelző panelon) állandóan leolvashatjuk a rádiót tápláló elemek /akkumulátorok/  állapotát, amiről  is egy kis szimbólum ad felvilágosítást.

Billentyűzár, a mobiltelefonoknál is használatos 
szolgáltatás

Táplálás: Előnyös, hogy a szett tartalmazza a rádiók akkupakkjait, egy  ún.  kétfészkes akkutöltőt és 2 db ún. akkutöltő zsebet. A töltőbe a rádiók  közvetlenül beleültethetők vagy a töltőzsebek használatával csak a rádiók (pót) akkupakkjai tölthetők. Külön is vásárolható az IXPN4005 akkutöltő, ami egy két fészkes töltőt, 2 db HKNN4002 akkupakkot és 2 db akkuzsebet tartalmaz. Ha nem a gyári akkupakkot, hanem 3 db AA-méretű cellát használunk, akkor a  kimerült akkukat ki kell venni a rádióból, és csak így lehet azokat, például a Kompakt asztali akkutöltővel vagy a Gyorstöltővel feltölteni, mert a rádión nincs kialakítva töltéscsatlakozó aljzat.

Tartozék még az övcsipesz.

A rádiók színe fekete.

Google PageRank