Szombat, 2021 Ápr 17, 23:31:50
Üdvözöllek Vendég | RSS

Belépés

Úrkúti időjárás

Naptár

«  Április 2021  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Mini-chat

Forditó

Keresés

Statisztika

KG-UVD1

 

UHF és VHF sáv egy időben, egy kijelzőn!

Figyelem! Új készülékverzió!
Már kapható a KG-UVD1P, ami kiegészült pár hasznos dologgal.
Újítások:
- Megjelent a 30. menüpont, ennek segítségével a vett adásban megkereshetjük a CTCSS vagy DCS kódokat.
- A billentyűzet segítségével adás közben DTMF kódokat küldhetünk, amivel pl. kapuállomásokat vezérelhetünk.
- Két VFO -s módban az aktív VFO nem ugrik át a másik sorra, még ha onnan is jött akár a vett jel, az aktív VFO és így az adásunk ott marad, ahová állítottuk.
- Az alap tartozékok mellé ezen túl headset és autóstöltő adapter is jár ajándékba.

A felhasználói igények fokozott figyelembevétele mellett született meg a Wouxun legújabb kétsávos rádiója, a KG-UVD1. Végre egy duplasoros jól olvasható pontmátrixos kijelzőn egy időben jelenik meg az UHF és a VHF sáv. A készülék kezelésére és a használati módokra a nagyfokú szabadság jellemző. Használhatunk egy időben UHF - VHF, UHF - UHF, VHF - VHF módokat, de akár átkapcsolhatjuk egysávosra is a készüléket. A megjelenítés is igen változatos, a két sorban tetszőlegesen jeleníthetünk meg szabadonfutó VFO módot, előreprogramozott memóriacsatornát akár frekvenciával, akár névvel. A vételérzékenységre nem lehet panaszunk, mindent hallunk, ami hallható. Papírforma szerint a megszokott 0.2uV -ot írják, viszont a gyakorlatban, amit ez a rádió nem hall meg, arról nyugodtan kijelenthetjük, hogy az nem is létezik. A full kompatibilitásnak köszönhetően megtaláljuk a PMR barát 6.25KHz -es lépésközt és a széles-keskeny FM módot is.

 

A készülék menüje egyszerű, kiforrott, a gyakorlatban minden nehézség nélkül használható. A régi kezdeti modellek gyerekbetegségei végleg el lettek tüntetve. A rádió hanghordozása mind adásban, mind vételben kifogástalan! Semmi nem sarkalja az embert arra, hogy szétszedje és tuningolja, tekergesse, mert egyszerűen így tökéletes, ahogy összerakták. Nyoma sincs tompa dobozhangnak, kristálytiszta éles a hangátvitel, a moduláció mértéke is pont megfelelő. A rádió kezelése kényelmes, a föl s-le navigációs gombok mellett megtalálható a készülék tetején a "racsnis" gomb is. A készülék oldalán a finoman, mégis határozottan működő PTT gomb alatt megtalálhatjuk a programozható funkciógombot és a zajzár kioldó monitor gombot is. A rádió a modern trendnek megfelelően kapott nagyfényerejű LED -es elemlámpát és frekvenciakijelzős FM műsorvevő rádiót. Ez utóbbiaknak a horgászok, polgárőrök bizti őrök és a kempingezők örülnek a legjobban :D

 
Mechanikailag nem találtunk kivetnivalót két végigrádiózott nap után sem. Jó minőségű ütésálló műanyag ház, pontos illesztések, semmi recsegés ropogás. Cseppálló kivitel, egy esetleges elázást gond nélkül elvisel. A headset csatlakozók jól illeszkedő elfordítható műanyag takarója a legjobb megoldás, amivel eddig találkoztam. A hozzá adott asztali automatatöltő Kb. 3 óra alatt feltölti a lemerült rádiót, majd zöldre vált és csepptöltésen tart. A rádió bekapcsolásakor az akkufeszültségről is tájékoztatást kapunk. A számítógépes programozása egyszerű, átlátható. A rádió saját menüjéből minden funkciót elérünk, a memóriacsatornák elnevezését is beleértve. A kijelző olvashatósága, háttérvilágítása kifogástalan. A billentyűzet megvilágítása szép egyenletes fehér színű, mindent könnyen megtalálunk sötétben is.

 Műszaki tulajdonságok:

Frekvenciatartomány adásban és vételben:
VHF sáv: 136-175 MHz
UHF sáv: 400-471 MHz
Memóriakapacitás:
128db elnevezhető
Vételérzékenység:
0.16uV
Kimenő teljesítmény saját akkuról:
1/5W menüből választható
Csatorna lépésköz:
5/6.25/10/12.5/25 kHz
Üzemmód:
NBFM (keskeny FM), WFM (széles FM)
Antenna impedancia:
50 Ohm
Antenna csatlakozó:
SMA-F
Akkumulátor:
7.2V 1400mAh L-ion
Külső csatlakozók:
antennacsatlakozó (SMA-F), headset és külső hangszórós mikrofon csatlakozó (ugyanide csatlakozatható a PC programozó kábel is)
Külső kezelőszervek:
hangerőszabályzó, csatornaváltó, funkciógombok + numerikus billentyűzet, zajzár kioldó (monitor) gomb, programozható funkciógomb (rádió, elemlámpa, stb.)
Programozás:
memória elmentés menüből, programozás PC -ről adatkábel segítségével.


Egyéb tulajdonságok:

FM műsorvevő funkció, nagyfényerejű LED elemlámpa, CTCSS kód, DCS kód, SHIFT funkció átjátszókhoz, REVERSE funkció (átjátszó felmenő figyelés), menüből állítható digitális zajzár, scan, VOX funkció, fehér kijelző háttér világítás, ki-be kapcsolható billentyű  hang, angol vagy kínai nyelvű hangos menü, billentyűzár, akkukímélő mód, adásidő korlát, adásvég hang (roger bipp), billentyűzár.

  

Google PageRank