Péntek, 2024 Már 29, 12:49:45
Üdvözöllek Vendég | RSS

Belépés

Úrkúti időjárás

Naptár

«  Május 2013  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Mini-chat

Forditó

Keresés

Statisztika

Főoldal » 2013 » Május » 30

Komplex adóvevő-alkalmazás Androidra

Koi Tamás, 2013. május 30. 12:11

A Nokia készülékek után immár Androidra is elérhető a PTTSystems komplex adóvevő-alkalmazása, mely az URH-rendszereknél jóval fejlettebb funkciókkal rendelkezik és bizonyos korlátok figyelembe vételével költséghatékonyabban is üzemeltethető.

Android platformra is elkészült a PTTSystems részben saját fejlesztésű push-to-talk alkalmazása, mely elsősorban olyan vállalkozások számára hozhat hatékonyabb flottakövetést- és menedzsmentet, melyek számára az URH-s rendszerek és flottamenedzsment-platformok üzemeltetése nem kifizetődő. A magyar cég elsősorban kisebb taxitársaságoknak, fuvarozóknak, közlekedési vállalatoknak, de akár biztonsági szolgáltatoknak is szánja a komplett rendszert, melynek fejlesztése két évvel ezelőtt kezdődött.

Itt Android. Vétel!

A PTT lényegében egy androidos okostelefonokra telepíthető digitális adóvevő, mely interneten keresztül (ez lehet mobilnet vagy akár Wi-Fi is) működik és lehetőséget biztosít, hogy mobiltelefonnal egyetlen gombnyomással, távolsági korlátok nélkül egy vagy több felhasználót lehessen elérni. A szolgáltatás igénybevételéhez PTT-képes mobiltelefon, aktív előfizetői szerződés (igény szerint mobilnettel), valamint PTT előfizetés szükséges.  A rendszer minden hazai szolgáltató hálózatában elérhető.


A rendszer fő funkciója a távoli csoportirányítás, ahol egy csoport tagjait GPS pozíciójuk alapján hang vagy szöveg alapú utasítások küldésével a legésszerűbben rendelhetők hozzá egy feladat elvégzéséhez. Például egy taxitársaságnál az adott pillanatban a megrendelő címéhez legközelebb tartózkodó kollégát küldheti a diszpécser az utas felvételére, mivel a GPS-koordináták segítségével be tudja azonosítani a taxisok tartózkodási helyét, amit a rendszer egy térképen megmutat.

A szolgáltatás által kínált egyirányú beszédkommunikáció a fejlesztők szerint rendkívül hatékony tömörítési eljárást használ, így egy 30 másodperces csomag sávszélesség-igénye mindössze 120-150 kilobájt. Az URH-s rendszerekkel szemben a megoldásnak hátrányai és előnyei is vannak, így például terepen értelemszerűen csak ott működik a szolgáltatás, ahol van mobilinternet-lefedettség, ugyanakkor beszédkommunikáció bizonyos ideig visszamenőleg visszahallgatható, így ha a címzett elsőre nem értette tisztán az üzenetet, újra lejátszhatja a készülékével.

Nem játék

A PTTSystems az androidos push-to-talk rendszert a platform rugalmasságának köszönhetően az egyedi igények alapján is képes testreszabni, így például a Volánbusznál üzemeltetett kísérleti flotta esetében megoldotta a cég, hogy az androidos készülékkel a kliensszoftveren kívül semmilyen más funkciót ne lehessen elérni. A mobil kliens egyébként nem csak okostelefonokra, hanem tabletekre is telepíthető, emellett a diszpécserszolgálat funkcióit Android-alapú mini számítógépeken is elérhetővé tette a fejlesztő.


A rendszer további különlegessége a biztonsági és munkatárs-védelem funkció, mely a készülék beépített gyorsulás-érzékelőjét használja a balesetek érzékelésére. Nagy gyorsulás és hirtelen lassulás érzékelése esetén - például ha valaki 5 percen keresztül nem mozdul - a program figyelmezteti a potenciális balesetre a csoport többi tagját.  A bajba jutott munkatárs helyzete meghatározható a GPS koordináták alapján, így azonnal megkezdhető a mentés.

(http://www.hwsw.hu)

Megtekintések száma: 1866 | Hozzáadta:: Tripla7 | Dátum: 2013 Máj 30 | Hozzászólások (0)

Google PageRank